Welkom
Voor wie
Persoonsgegevens/contact
Links en Beroepsverenigingen
Journeytherapie
01
Journeytherapie
 
      Wanneer je je openstelt voor de kern van een emotie,
     vind je daarin de rust die je zoekt.
      -Brandon Bays
-
  
 
In ons leven worden we allemaal geconfronteerd met gebeurtenissen die ons in meer of mindere mate beïnvloeden en emotioneel raken. Al deze ervaringen slaan we op in ons lichaam, in onze lichaamscellen. Onverwerkte ervaringen en onderdrukte emoties kunnen zich vastzetten in de eiwitstructuren van de cellen. Ze veroorzaken vervormingen in de lichaamscellen en blokkeren de doorstroming. Onze gevoelens raken geblokkeerd, het beïnvloed ons denken en hoe we ons gedragen.
We ervaren belemmeringen in ons dagelijks functioneren.
Het kan een opeenstapeling van onverwerkte ervaringen zijn en er hoeven geen grote trauma’s te zijn.

De vervormingen liggen opgeslagen in het geheugen van de cel en worden doorgegeven wanneer de cel zich vernieuwt. Daardoor ontstaan zwakke plekken in het lichaam die op den duur ziekte kunnen veroorzaken. Er kunnen allerlei fysieke, emotionele, psychische klachten en problemen ontstaan. Gebleken is dat het volledig uitpraten van onderdrukte ervaringen en gevoelens én het schenken van vergeving het celgeheugen kan aanzetten tot herstel. De helende reis kan hierbij helpen.
Deze informatie is gebaseerd op onderzoek naar de wisselwerking tussen lichaam en geest door Candace Pert (farmacoloog) en Deepak Chopra (arts).
  
Via een innerlijke helende reis kun je de blokkades in jezelf op sporen, de daarin besloten emoties weer doorvoelen en loslaten. Je reist door lagen van emoties en je pelt a.h.w. laag voor laag af tot je contact maakt met je eigen bron vol levensenergie en wijsheid. Tijdens de reis, krijg je hulp vanuit deze diepere innerlijke wijsheid, waarbij een vergevingsproces plaatsvindt. Vergeven doe je voor jezelf en niet voor de ander. Het betekend niet tolereren, vergeten of goed praten, maar jezelf bevrijden van de vroegere (emotionele) pijn.  Je levensenergie kan weer vrijer stromen en jij kunt meer keuzevrijheid ervaren om je leven op meer eigen wijze vorm te geven. Vroegere ervaringen kun je niet veranderen, wel hoe je ermee omgaat en welke impact het blijft houden op je huidige functioneren.

Er bestaan verschillende reizen, voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Volwassenen
* De Emotionele Reis is geschikt voor het aanpakken van een emotioneel probleem.
* De Fysieke Reis kan worden ingezet als er sprake is van een lichamelijk probleem of ziekte.
* De Design/ontwerp Reis is een combinatie van de Emotionele- en Fysieke Reis.
Het is een zeer krachtige Reis volledig afgestemd op de vraag, het thema waaraan jij wilt werken. Je kunt
daarbij kijken wat je levensdoel is.
* * Een Reis voor volwassenen duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Kinderen
* Voor kinderen vanaf 7 jaar is De Helende Reis heel geschikt. Het blijkt een fijne speelse wijze om emotionele of fysieke belemmeringen samen met kinderen te helen.  De Helende Reis voor Kinderen is een op kinderen afgestemde reis, met als basis de fysieke reis. Het begint en eindigt vaak met tekenen.Het is als een avontuur van binnen beleven, waarna ze zich opgelucht en blij voelen, wetend dat ze hun innerlijke hulpbronnen kunnen gebruiken. Duur ongeveer 1 uur
* Voor tieners zijn de Fysieke of Emotionele Reis geschikt. Duur ongeveer 1-2 uur.

Individuele sessies Met de helende reis werk ik individueel, waarbij het gaat om jouw specifieke vraag, klacht, probleem, wat dan tot het diepst mogelijke niveau wordt uitgediept. Als geaccrediteerde Journey therapeut werk ik vooral met de ontwerp reis.

Brandon Bays
Journeytherapie ofwel de Helende Reis, is vanaf 1992 ontwikkeld door Brandon Bays. Ze werd toen gediagnosticeerd  met een tumor zo groot als een voetbal. Dit terwijl ze voor haar gevoel gezond leefde en zeer bekend was met emotioneel werken. Tijdens haar genezingsproces, waarbij ze onverwerkte emoties uit haar jeugd tegen kwam, nam ze zichzelf en haar leven flink onder de loep. Ze vond een manier om te genezen van de tumor, zonder operatie en medicatie. Van hieruit ontwikkelde ze de journeytherapie (zie haar boek  “de helende reis”). 

Workshops voor jongeren en volwassenen
Tweedaagse workshop "The Journey":
Brandon Bays geeft regelmatig over de hele wereld workshops om mensen kennis te laten maken met the Journey. In Nederland zal Yvonne Weeseman dit verzorgen.  
Dit zijn tweedaagse workshops waarbij je meerdere processen ondergaat en geeft, waaronder een emotionele en een fysieke reis. Doordat je twee dagen zeer intensief aan het werk bent, geeft dit je de mogelijkheid om het diepste naar boven te halen. Je krijgt allerlei handvatten om je eigen zelfontwikkelingsproces gaande te houden, c.q. te verdiepen.
Voor meer informatie zie: www.thejourney.com. Laat me weten als je geïnteresseerd bent, als je je bij mij inschrijft krijg je korting.

Kinderdagen
Ééndaagse kinderworkshop met Yvonne Weeseman.
Dit is een vrolijke en transformerende workshop voor kinderen. Yvonne Weeseman leidt, op verzoek van Brandon Bays, elke maand workshops waar kinderen leren hun zelfvertrouwen te versterken, zichzelf te genezen en dieper in contact te komen met hun eigen essentie. En natuurlijk beleven de kinderen tijdens deze dag een individueel begeleide helende reis! Kijk voor data en meer info op de website: www.paradisekids.nl