Welkom
Voor wie
Persoonsgegevens/contact
Links en Beroepsverenigingen
Creation therapie
04
Creation therapie

Jij ziet dingen en vraagt: " Waarom?"
Maar ik droom over dingen die nooit zijn geweest
en vraag: “ Waarom niet ?”
        -George Bernard Shaw-


Je hebt vanaf je geboorte bepaalde talenten. Die wijzen je de weg!  Als je weet wat je talenten zijn, dan kun je jezelf ontplooien zoals je werkelijk bent. Vrij om te leven vanuit je eigen essentie. Ontwikkel en gebruik dus je talenten zo goed als je kunt, je hebt ze niet voor niets gekregen.

Vragen die je jezelf kunt stellen zijn:
Heb ik me wel eens ‘verstopt’ of “verstopt” gevoeld ? Hoe voelde dat?
Heb ik ooit het gevoel gehad dat anderen de ‘echte ik’ niet kunnen zien?
Wat zijn mijn specifieke talenten, wat zijn mijn gaven?
Heb ik, nu ik dit weet, een vermoeden hoe mijn stralende vrije ik er in essentie uit  ziet?

Ieder mens is medeschepper van zijn eigen werkelijkheid, bewust of onbewust. We doen dat met  onze gedachten, wat we voelen (gevoel) en wat we doen (gedrag). Met onze positieve gedachten, gevoelens en handelen trekken we positieve ervaringen in het leven aan. Negatieve gedachten/overtuigingen en de gevoelens en keuzes die hieruit volgen brengen ons in een moeilijker vaarwater, en kunnen zelfs ondermijnend zijn voor b.v. onze gezondheid, vitaliteit en relaties.

De vragen waar we ons mee bezig gaan houden zijn Wie ben ik en hoe ben ik zo geworden en Wie wil ik zijn! Waar gaat mijn energie van stromen.We maken gebruik van de creationmap (mindmap vanuit het hart). Je zet haalbare stappen om te leven naar je eigen doelen en ideaalbeeld, vanuit  Ik ben.

Als therapeut gebruik ik wat nodig is om jou te laten zijn wie jij in werkelijkheid bent. Meer is er meestal niet nodig. Dan treden de veranderingen als vanzelf op.

D
e methode is ontwikkeld door Albert Jansen,arts, filosoof en auteur van het boek Ziek Beter Best. Hij noemt het de scheppingstherapie.